Deelnemen.BE Deelnemen.BE Homepage Wie zijn wij? Diensten Informatie Contacteer ons Deelnemen.BE
Gebruiker
Paswoord
 
Deelnemen.BE Deelnemen is (veelal) belangrijker dan winnen Inschrijven
Lacoste Shoes Saletory burch flatsNike Dunk Highchristian louboutin pumpstory burch bagsCheap Air max shoesnike air max 2010air force 1christian louboutin uktory burch shoeslebron shoesLacoste Shoes 2010
Deelnemen.BE

Algemeen

De SportMed fietsergometer test is een submaximale test – u hoeft dus niet tot het uiterste te gaan. Bijkomend voordeel van deze testoptie is dat ook zwaardere personen met een zwak uithoudingsvermogen deze test kunnen ondergaan.

Testbeschrijving

De testpersoon ondergaat een fietsergometer test waarbij de persoon onderworpen wordt aan een stapsgewijze verhoging van de belasting.

Het testprotocol (startbelasting en belastingstrappen) is voor iedereen specifiek bepaald in functie van het lichaamsgewicht en de hartslag wordt elke 5 sec. geregistreerd.

Met behulp van een software pakket worden de hartslagwaarden die tijdens de test verzameld werden uitgezet in een grafiek (SportMed grafiek) waarbij de verticale as de hartslag weergeeft en de horizontale as de belasting tijdens de test. Een regressierechte wordt berekend en het deflectiepunt wordt bepaald. De mathematische analyse die de software maakt wordt door de trainer bevestigd of bijgewerkt op basis van persoonlijke beoordelingen en observaties.

Voor wie?

De test kan uitgevoerd worden door alle gezonde personen vanaf 18 jaar. Zoals reeds aangegeven kunnen ook zwaardere personen met een zwak uithoudingsvermogen deze test perfect ondergaan.

Testrapport?

Op basis van de inspanningstest wordt een fitheidsprofiel samengesteld en een bewegingsadvies geformuleerd. De beoordeling van de testresultaten is gebaseerd op een objectieve (kwantitatieve) vaststelling van de (relatieve) drempelbelastbaarheid.
De relatieve belastbaarheid wordt uitgezet op een visuele schaal (SportMed fitheidladder met 7 niveaus) waarbij de referentiewaarden (fitheidniveaus) gerelateerd worden met geslacht en leeftijd. Deze schaal maakt het mogelijk de testresultaten van eenzelfde persoon met elkaar op eenvoudige manier te vergelijken (visueel dmv de fitheidniveaus en kwantitatief door de (relatieve) drempelbelastbaarheid).

Benodigdheden?

De test kan worden uitgevoerd in (sportieve) stadskledij of jogging. Bij voorkeur wordt de test echter afgelegd in sportkledij: korte of lange broek, t-shirt, sportschoenen, handdoek.
Gemiddeld is de lengte van de inspanningsproef tussen de 15 en 30 minuten.
U heeft geen speciale fietsschoenen nodig. Gewone zuivere (propere) sportschoenen zijn perfect.

Leuke Tip?

Bij de test ontvangt u een persoonlijk beweegprogramma !

U kan uw doelen kenbaar maken aan uw sportraadgever zodat een FIT-plan wordt opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met 3 parameters:

  • Frequentie= het aantal malen dat u per week dient te bewegen om te “verbeteren”
  • Intensiteit = het bewegen binnen een gezonde, verantwoorde en aangename hartslagzone
  • Tijdsduur = de duurtijd van uw training(en)

Een goede opbouw van de training waarbij het uithoudingsvermogen wordt verbeterd en de kans op blessures zo klein mogelijk wordt gehouden kan hiermede worden gegarandeerd.