Deelnemen.BE Deelnemen.BE Homepage Wie zijn wij? Diensten Informatie Contacteer ons Deelnemen.BE
Gebruiker
Paswoord
 
Deelnemen.BE Deelnemen is (veelal) belangrijker dan winnen Inschrijven
Lacoste Shoes Saletory burch flatsNike Dunk Highchristian louboutin pumpstory burch bagsCheap Air max shoesnike air max 2010air force 1christian louboutin uktory burch shoeslebron shoesLacoste Shoes 2010
Deelnemen.BE

Algemeen
The UKK Institute 2-km Walking test ofwel de Finse Wandeltest is een submaximale test om een inschatting te maken van het algemeen uithoudingsvermogen. Het is een submaximale test, waarbij men niet tot het uiterste hoeft te gaan. Tevens is het mogelijk om een relatief grote groep mensen tegelijk te meten.

Testbeschrijving
Je moet een afstand van 2000 meter wandelen (niet lopen !) op je eigen regelmatige tempo (je moet nog kunnen praten). Tracht gedurende het gehele traject een gelijkmatig tempo aan te houden. Tempo versnellingen geven namelijk een verstoring van het testresultaat. Na 2 km wordt uw wandeltijd (in minuten en seconden) genoteerd en wordt de hartslag gemeten.

Voor wie?
De test kan uitgevoerd worden door alle gezonde personen tussen de 20 en 65 jaar.

Testrapport?
Een grove indicatie van het zuurstofopnamevermogen in de vorm van een fitnessindex wordt meegegeven direct na het beëindigen van de test. Deze test kan vervolgens eenvoudig opnieuw worden afgelegd om uw vooruitgang in kaart te brengen.

Benodigdheden?
De test kan perfect worden uitgevoerd in (sportieve) stadskledij of jogging. Sportieve schoenen of wandelschoenen zijn belangrijk aangezien u ongeveer 20 tot 30 minuten zal wandelen al naargelang uw conditieniveau.

Leuke tip:
Wil u alvast een GRATIS doch verantwoord wandelprogramma? Klik dan hier!